mandag 7. april 2008

Helgens aktiviteter


Helgene er tydeligvis de dagene i uken hvor russerne slipper å være alvorlige, og endelig får vi se noen smil. Da er nemlig "alle" i parkene rundt omkring i Moskva. De gamle danser sving ved paviljongen, familiene enten går, sykler eller står på rollerblades, mens de unge sitter på benkene med vodka, øl, chips og russiske pannekaker, gjerne mens de kliner.
Vi fulgte russernes eksempel, og på lørdag var vi i Park Sokolniki, som er en park like ved jobben til Kristian. Der er det flott parkanlegg, og fornøyelsespark for de minste. Over alt i parken var det traller med drikke
 og snacks, og boder og små kafeer som grillet deilig mat. Vi slo oss ned på en av disse kafeene, og kjøpte god mat; grillet svin, salat, poteter, rundstykke og selvfølgelig øl!

Været var deilig, og folk hadde bare på seg shorts og t-skjorte. Mange av de som stod på rollerblades så ut som om de hadde funnet frem 80-tallsklærne sine for anledningen, men vi er ikke helt sikre på om det egentlig kun var for denne anledningen.
Søndag gjen
tok vi suksessen, men denne gangen tok vi banen til Park Kultury, og tuslet bort til Gorky Parken. Her var det masse som skjedde! Masse folk, og det var, om mulig, enda finere vær enn på lørdag. 


Vi tuslet inn i parken, og noe av det første jeg får øye på er en tiger! En sprell levende tiger, som folk kunne få ta bilde sammen med. Det var et utrolig flott dyr! Synes litt synd på den som må stå bundet i parken hele dagen, men den så ut til å ha det godt. Folk tok bilder, og hoppet i vilden sky dersom tigeren beveget det minste på seg. Sikkert kjempelurt å hoppe høyt og skrike når du er i nærheten av en svær tiger! 


Videre innover i parken var det en stor fornøyelsespark, med alle aktiviteter man kan tenke seg.
Også på søndag kjøpte vi lunsj i parken, og da kjøpte vi grillet kylling, potet, og selvfølgelig igjen øl. Etterpå tuslet vi mot utgangen av parken, og gomlet fornøyd på et rosa, klissete sukkerspinn - for det er tydeligvis det som gjelder når man er i parken en vakker vårdag.

I dag har vi overtakelse på leiligheten kl 19.30 russisk tid, og det skal bli deilig å komme seg i hus. Hotell er flott, men det blir litt slitsomt å bo i bag'er etter en stund!
Privjet!

Ingen kommentarer: