mandag 7. juli 2008

U.S. Independence Day

Endelig var det helg igjen, og planene for lørdag var å feire 4th of July, U.S. Independence Day. Det ble arrangert i regi av Amcham (American Chamber of Commerce in Russia), på et nydelig sted som heter Kuskovo Estate. Programmet for dagen inneholdt disco med DJ, bands, Coca-Cola-konkurranser (gjett hvem som var hovedsponsor), raffles og selvfølgelig fyrverkeri. 

Etter å ha tuslet rundt og sett på bodene og livet en stund hopper noen plutselig foran oss. Det var Katja fra Last Stoppers Club! Hun stod i kø for å kjøpe pølser og øl, men vi fikk vite at flere kjente satt i et telt litt lenger bort. Og riktig nok, der satt de alle sammen; Eric, Tim, David, Christian.. Og noen flere vi ble kjent med; Erik og Mariza. 

Køene til ølbodene var lange, så vi kjøpte mye øl i slengen. Mye øl. Til slutt var to bord fulle av øl, men vi slapp i det minste å stå mer i kø den dagen. 12 kr halvliteren er til å komme unna med! Så vi drakk, og skålte. Rocket litt til russiske rockeband, og drakk og skålte litt til.

Fyrverkeriet var flott, enda det regnet hunder og katter. Da det var over fikk kvelden en brå slutt, da militsia kom og kastet oss ut. Avtaler ble gjort for brunch dagen etter, og vi gikk hver til vårt.

Søndag var vi på den avtalte brunchen. Den ble inntatt på Starlite Diner, et koselig sted i ekte amerikansk diner-stil, midt inne i en park. Ekte dagen-derpå-mat ble inntatt, og neste stopp var Europeisky kjøpesenter i Kievskaya. Der fikk jeg endelig prøvd og kjøpt den etterlengtede kjolen til bryllupet til Henning og Ewelina, og det til og med på salg! 

Jeg har knyttet mange kontakter denne helgen. Jeg har utvekslet telefonnummer, mailadresser og visittkort. Alle er så innstilt på å "give me a life in Moscow" at jeg er helt rørt. Alle kjenner noen jeg kan ta kontakt med for å prøve å få meg jobb. Alle vil spise lunsj med meg. Alle vil treffe oss i helgene.

Endelig føles Moskva også litt "mitt".

fredag 4. juli 2008

Nytt utseende på bloggen!

Endelig har bloggen fått et utseende jeg er fornøyd med! Jeg har begynt med digital scrapbooking, og headingen ble et resultat av dette.

Pappa har forresten bursdag i dag, så pappa:

GRATULERER MED DAGEN!!


onsdag 2. juli 2008

Nordmann funnet død i Russland


Jeg stod opp i dag, og gikk inn på VG-Nett for å lese litt nyheter. Kristian hadde allerede gått på jobb. Hovednyheten slår mot meg som et hardt slag i magen:


Jeg skynder meg inn i artikkelen - phew - ikke i Moskva, ikke Kristian... Tragisk er det like vel, og mine tanker går ut til familie, venner og kolleger her i Russland.