torsdag 24. april 2008

Vår i Moskva!

Det er så deilig vær her i Moskva for tiden! Sist skrev jeg at det var lummert og fuktig, men jammen har ikke sola kommet tilbake.

Jeg var en tur hos Nina og Emilia på onsdag, og vi klikker virkelig godt sammen. Emilia liker meg kjempegodt hun også, og klatrer på meg, og smiler og ler. I følge Nina skjer som regel ikke dette med folk hun bare har møtt et par ganger før, så det var utrolig koselig.

Våren begynner å titte frem, og bjørka har fått museører. Gresset er grønt og langt, og tulipanene på alle statuene rundt omkring blomstrer.

Vi har fått oss russiske telefonnr. nå, og det gjør det jo litt billigere å ha kontakt oss i mellom. Men lett var det ikke å få abonnement her! Kristian dro på mobilbutikken og skulle ha 2 SIM-kort. De kikket fælt i passet, fælt i visumet, og fælt på ham. Til slutt begynte de å fylle ut skjemaet, noe motvillig. Men ikke snakk om at han kunne få 2 SIM-kort! Han gikk innom igjen på vei tilbake fra jobb, men de husket ham, og det var fremdeles «njet!». Jeg gikk derfor innom morgenen etter, men siden vi er av samme nasjonalitet skjønte de jo at vi hører sammen, og også jeg fikk et bastant «njet!». Men tilslutt dro Kristian til Beeline (leverandøren) sin egen butikk, og der var det ikke noe problem!

Forøvrig venter og venter vi, på en TV-mann som skal installere et nytt punkt i stua, slik at vi kan få norske kanaler. Men han dukker ikke opp. Litt frustrerende!

I morgen er det ny lunsj med Janne, Nina og Emilia, og da skal vi på Колбасоф (Kolbasof), som er en pølserestaurant like ved jobben til Kristian og Janne. Veldig god mat til en billig penge!

I dag har jeg fått en mail av en dame som hadde funnet mailadressen min på et forum for utlendinger i Moskva, og som lurte på om jeg fremdeles lette etter jobb. Hun var selv interiørdesigner, og skulle jobbe her for 2 tyske firmaer som skal starte opp her sammen. De lette etter russiske interiørdesignere som kunne engelsk, men det skulle bevises svært vanskelig. Så jeg hadde visst gode sjanser!! Kryss fingrene for meg alle sammen!

Og til slutt vil jeg bare oppfordre til en ting:
Skriv kommentarer, hilsener og tilbakemeldinger her i bloggen!! Det er så koselig å høre fra dere der hjemme, og se at det er noen som leser bloggen vår. <3 

Privjet!

mandag 21. april 2008

Janne, Nina og Emilia

Da var helgen over for denne gang. Lørdag gikk med til litt shopping av noen småting vi trengte, og på kvelden hadde vi hjemmelaget pizza, øl og et nytt spill vi kjøpte til Nintendo Wii. Veldig gøy!

På søndag var vi invitert i 1-årsdag til Emilia, som er datteren til Kristians finske sjef Janne, og kona hans Nina. Emilia fikk så mye leker at hun ble rent overveldet! Nina og jeg fant umiddelbart tonen, og har allerede planer om å være mye sammen fremover! Allerede i dag så vi dem igjen, da Kristian og Janne tok med Nina, Emilia og meg til lunsj på en ukrainsk restaurant. Nydelig mat!

Etterpå brukte jeg et par timer på å handle - vi har nemlig funnet et stort og billig supermarked, men det er noen metrostopp unna. Men det er definitivt verdt turen! Her finner man det meste!

Det er utrolig lummert og klamt i Moskva for tiden. Det regner, som ikke akkurat hjelper på en allerede høy luftfuktighet. Vi håper på bedre vær!

Privjet!

torsdag 17. april 2008

Tilbake i Moskva..

Da var vi tilbake i Moskva etter mormors begravelse. På en måte var det godt å komme tilbake, men på en annen måte var det kanskje litt ekstra ensomt etter å ha hatt tett program med alle dere vennene våre hjemme.

I dag har jeg lært noen ting:

1) Det er ikke gull alt som glimrer, noe er også skrapmetall
Jeg skulle nemlig på butikken og kjøpe bl.a. hakkede tomater, og fant en boks der det stod noe med "tomater" på. Den hadde lik etikett som hjemme, så jeg plukket den med meg. Det var i allefall ikke hakkede tomater, men heller tomatpuré! Lurer på hva de bruker SÅ mye tomatpuré til...

2) Russerne er ikke begeistret for meksikansk mat
Vi skulle ha kylling-fajitas-form til middag i dag, men jeg klarte ikke å oppdrive hverken tortillas eller jalapenos. Husker forsåvidt at det var samme problem i Italia. Men jeg fant nå noen russiske lefser som jeg plukket med meg, uvitende om de var søte eller potetkaker. Men de funket nå på sitt vis, de var i det minste ikke søte!

3) Kyllingbryst er nettopp det; kyllingbryst
Kyllingfiletene så så store og deilige ut der de lå, men det var nettopp fordi de var kyllingbryst, med medfølgende brystkasse! Jeg er ikke så flink til å filletere kyllingbryst, har jeg også funnet ut i dag...

Men vi har i det minste fått inn de siste møblene i leiligheten nå, og ting begynner å komme ordentlig på plass, så nå er det bare å vente på flyttelasset!

onsdag 9. april 2008

Ting går seg til

Ikke så mye som har skjedd her borte i det siste, men vi kommer nå i stand i leiligheten, og ting begynner å komme på plass. Ikea kom med noen av tingene i går, og kommer og monterer i morgen, også skal vi kjøpe resten i morgen.

Reiser hjem til Norge for å være med i mormors begravelse på fredag, men kommer tilbake til Moskva på onsdag.


Adressen vår er forresten:

Ул. Садовая-Черногрязская, дом 3Б кв 73
107078 Москва

evt.

Ul. Sadovaya-Chernogryazskaya 3B ap. 73
107078 Moscow


Privjet!

mandag 7. april 2008

Helgens aktiviteter


Helgene er tydeligvis de dagene i uken hvor russerne slipper å være alvorlige, og endelig får vi se noen smil. Da er nemlig "alle" i parkene rundt omkring i Moskva. De gamle danser sving ved paviljongen, familiene enten går, sykler eller står på rollerblades, mens de unge sitter på benkene med vodka, øl, chips og russiske pannekaker, gjerne mens de kliner.
Vi fulgte russernes eksempel, og på lørdag var vi i Park Sokolniki, som er en park like ved jobben til Kristian. Der er det flott parkanlegg, og fornøyelsespark for de minste. Over alt i parken var det traller med drikke
 og snacks, og boder og små kafeer som grillet deilig mat. Vi slo oss ned på en av disse kafeene, og kjøpte god mat; grillet svin, salat, poteter, rundstykke og selvfølgelig øl!

Været var deilig, og folk hadde bare på seg shorts og t-skjorte. Mange av de som stod på rollerblades så ut som om de hadde funnet frem 80-tallsklærne sine for anledningen, men vi er ikke helt sikre på om det egentlig kun var for denne anledningen.
Søndag gjen
tok vi suksessen, men denne gangen tok vi banen til Park Kultury, og tuslet bort til Gorky Parken. Her var det masse som skjedde! Masse folk, og det var, om mulig, enda finere vær enn på lørdag. 


Vi tuslet inn i parken, og noe av det første jeg får øye på er en tiger! En sprell levende tiger, som folk kunne få ta bilde sammen med. Det var et utrolig flott dyr! Synes litt synd på den som må stå bundet i parken hele dagen, men den så ut til å ha det godt. Folk tok bilder, og hoppet i vilden sky dersom tigeren beveget det minste på seg. Sikkert kjempelurt å hoppe høyt og skrike når du er i nærheten av en svær tiger! 


Videre innover i parken var det en stor fornøyelsespark, med alle aktiviteter man kan tenke seg.
Også på søndag kjøpte vi lunsj i parken, og da kjøpte vi grillet kylling, potet, og selvfølgelig igjen øl. Etterpå tuslet vi mot utgangen av parken, og gomlet fornøyd på et rosa, klissete sukkerspinn - for det er tydeligvis det som gjelder når man er i parken en vakker vårdag.

I dag har vi overtakelse på leiligheten kl 19.30 russisk tid, og det skal bli deilig å komme seg i hus. Hotell er flott, men det blir litt slitsomt å bo i bag'er etter en stund!
Privjet!

lørdag 5. april 2008

Vi har fått oss leilighet!

Endelig har vi funnet en leilighet vi likte! Vi skrev under kontrakten i går kveld, og gikk gjennom leiligheten. Den er så godt som etter norsk standard, med hvite vegger (!!!!), spotter, laminatparkett og pene møbler. I tillegg fikk vi skrive en handleliste over hva vi ønsket av ting på IKEA, så skulle Landlady handle det for oss, og installere det. Samtidig skulle det installeres satelitt-TV, internett, flatskjerm og alarm. Leiligheten ligger i et område som heter Krasnye Vorota, som er bare 3 metrostopp fra jobben til Kristian, og 3 stopp fra Den Røde Plass! Midt i smørøyet, med andre ord!
Her er meglerens bilder, så skal vi nok få lagt ut noen bilder etterhvert som vi har fått det sånn som vi vil ha det:



















Nå har vi vår første fridag sammen her i Moskva, og skal ut en tur i det nydelige været. For vi har faktisk fått en varm velkomst - sol og 15 grader hver dag!

Privjet!

tirsdag 1. april 2008

Endelig fremme..

Da var vi endelig fremme i Moskva! Vi har hatt en full dag i dag, med visning på noen leiligheter. En av de var veldig aktuell, men vi har noen visninger i morgen også, så får vi se hva det blir til. I leilighetene vi hadde visning på lå det igjen klær og sko i skapene, og mat i kjøleskapet, enda det var lenge siden de hadde flyttet ut. Noen ledninger stakk ut av veggen her og der.. Standarden er rimelig annerledes her enn vi er vant til!

Ting er billig her. 2 liter Cola koster 10 kr. Bensin koster 5 kr/l. Metro koster hele 7 kr per enkeltbillett, og 1500 kr for et helt år!

Da vi handlet på matbutikken klarte vi å karre oss helt opp i 50 kr (2 l Cola, 2 boller, 1 pk knekkebrød, 1 pk gulost og 200 g sjokolade), og da vi kom med en 200-lapp syntes kassadama det var alt for mye å skulle gi tilbake på, og ville ikke ta den i mot. Men hun hadde ikke noe valg, for det var det vi hadde. Det viser seg som regel at de kan hvis de vil. 

Nå er det straks leggetid her i Moskva, men det kommer ny oppdatering når det skjer noe her - og det gjør det jo hele tiden.

Privjet!